Notícies

Els canals locals estrenen ‘A prop, més que mai’, una sèrie sobre la tasca del voluntariat de la Creu Roja a Catalunya

Hi han participat 12 televisions locals i 14 assemblees territorials de l’entitat humanitària

Les televisions locals estrenen  aquesta setmana ‘A prop, més que mai’, una sèrie sobre la tasca social del voluntariat de la Creu Roja a Catalunya produïda per La Xarxa de Comunicació Local i l’entitat humanitària. El projecte ha comptat amb la participació de 12 mitjans locals i més de 70 persones entre usuaris, voluntaris i tècnics de 14 assemblees locals i comarcals de la Creu Roja.

La pobresa, més a prop

La crisi econòmica ha sacsejat els fonaments de la societat del benestar i ha esquitxat sectors que fins ara no havien patit privacions, i ha donat lloc al que es coneix com a nova pobresa. Només a Catalunya, es calcula que hi ha 200 mil llars en què cap dels seus membres no percep cap mena d’ingrés, i 7 de cada 10 famílies ateses per la Creu Roja no poden garantir l’alimentació saludable dels seus fills a casa.

És en aquest context que La Xarxa i la Creu Roja a Catalunya posen en marxa aquest projecte amb un doble objectiu: mostrar els efectes de la crisi en la societat catalana i donar valor a les accions del voluntariat l’entitat humanitària al conjunt del país per respondre aquestes situacions de vulnerabilitat.

La comunicació local, solidària

Per aconseguir-ho, s’aprofita la presència de La Xarxa al territori a través de les televisions locals. De manera desinteressada, els canals s’han implicat en una iniciativa que dóna visibilitat als projectes de lluita contra la pobresa que la Creu Roja duu a terme arreu del país mitjançant les 89 assemblees territorials i la tasca dels 18.553 voluntaris i voluntàries que en formen part.

Presentació en roda de premsa
En la presentació de la sèrie, que s’ha fet aquest dimarts al matí, el coordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist, ha destacat la sensibilitat dels professionals dels mitjans locals, que ha permès “explicar històries reals en positiu i preservar la dignitat les persones en situació de risc”, un dels objectius principals de la tasca de la Creu Roja.
De la seva banda, el director general d’El 9 TV, Jordi Molet, ha agraït “la valentia dels usuaris que han volgut donar la cara”, i el director d’m1tv, Pep Andreu, ha expressat l’honor que ha suposat col·laborar amb l’entitat humanitària, en un acte que respon a “l’ambiciosa vocació de servei públic dels canals locals”. Pel cap de Projectes de La Xarxa, Jordi Sacristán, la participació de les televisions de proximitat ha aportat “la visió de país” amb què es va gestar aquesta iniciativa.
L’Aliança humanitària per a l’alimentació infantil
‘A prop, més que mai’ s’emmarca dins lAliança humanitària per a l’alimentació infantil, una iniciativa de la Creu Roja que pretén aconseguir recursos de la ciutadania, les empreses i, en general, de tota la societat per garantir l’accés a una alimentació sana, equilibrada i completa dels nens i nenes de Catalunya en situació de risc d’exclusió social.
Per televisió i Internet

 

La sèrie consta de 13 capítols de 10 minuts. Les televisions locals l’emetran a partir de la primera setmana d’octubre, en l’horari que convinguin. També es podrà veure a la web www.laxarxa.com/apropmesquemai i estarà present a les xarxes socials a través de les etiquetes #apropmesquemai, #actuemja, @creurojacat i @laxarxa.

Fruit del seu compromís amb la Creu Roja, els canals locals emeten també l’espot promocional de l’Aliança humanitària per a l’alimentació infantil.