Projectes / Kits de Suport Social

Els kits de suport social de la Creu Roja són lots que contenen productes per cobrir les necessitats bàsiques de les persones en situació vulnerable, especialment d’alimentació i d’higiene. Estan adreçats a diversos col·lectius en situació vulnerable, entre ells la infància.

Davant de l’augment de les necessitats socials provocat per la crisi, la Creu Roja es va plantejar l’any 2009 iniciar el projecte “kits de suport social” per reforçar la distribució de productes de primera necessitat arreu de Catalunya.

Els kits de suport social van adreçats a diversos col·lectius en situació vulnerable i els infants estan entre els seus principals receptors. Cal destacar que més del 65% dels kits repartits cada any va destinat als infants, segons dades de 2013.

Els infants reben diversos tipus de kit, tant amb aliments com amb productes per a la cura i la higiene (bolquers, xumets, biberons, pitets…), però els fons recaptats durant l’Aliança Humanitària per l’Alimentació Infantil es focalitzaran en els alimentaris.

Els kits compten amb subvencions de les administracions públiques, aportacions d’empreses i entitats privades i fons propis de la institució humanitària.

Per ampliar la seva capacitat de distribuir productes de primera necessitat, la Creu Roja també va obrir l’abril de 2011 la Plataforma Humanitària a La Pobla de Claramunt (l’Anoia), on s’emmagatzemen tant kits de suport social com donacions d’empreses per distribuir-les posteriorment arreu del territori català.

Vídeo relacionat

Vull donar ara
Kits de Suport Social